Wysłany: 01-06-2025, 20:55 Planuję wyjazd do USA jako au pair
Planuję wyjazd do USA jako au pair i jestem na etapie wybierania agencji. Wiem, że jest ich sporo – Cultural Care, AuPairCare, InterExchange itd. Ale ciężko mi się zdecydować, bo każda ma trochę inne warunki, koszty i opinie. Czy ktoś z was wyjeżdżał przez którąś z tych agencji?
Też miałam problem z wyborem agencji – porównywałam Cultural Care i InterExchange, bo różniły się nie tylko kosztami, ale też wsparciem na miejscu. Ostatecznie zdecydowałam się na InterExchange i nie żałuję – mniej formalności, a kontakt z koordynatorem był świetny.
Jeśli nadal się wahasz, zajrzyj na bloga https://easy-travel-usa.com/blog/ – jest tam sporo konkretnych wpisów o tym, jak wygląda życie au pair w praktyce, jak wybrać agencję i na co zwracać uwagę. Dla mnie te artykuły były bardzo pomocne przy podejmowaniu decyzji!
Ale znam osoby, które jechały z Cultural Care i też były zadowolone, więc dużo zależy od tego, czego konkretnie szukasz – np. czy ważniejsze są dla Ciebie niskie koszty, lokalizacja rodzin czy poziom wsparcia. Warto zrobić sobie tabelkę porównawczą i zebrać opinie z różnych źródeł – to bardzo pomaga w podjęciu decyzji.